Vuil en vetvlekken verwijderen en reinigen

Indien jij of je kinderen vetvlekken hebben gemaakt op een stoffen fauteuil, eetkamerstoel, bureaustoel of bankstel, kan men het beste de volgende stappen uitvoeren om de vlekken te verwijderen en het meubilair te reinigen:

Stap 1 is om zoveel mogelijk vet en vuil direct te verwijderen. Daar zijn verschillende middelen voor te verkrijgen zoals HG, Biotex etc. Een eenvoudige om te gebruiken middel is een heel klein beetje afwasmiddel. Dit brengt geen schade toe aan de stoffen fauteuil, eetkamerstoel, bureaustoel of bankstel, maar pakt het vet wel direct aan. Wat men ook kan proberen is een ontvetter, zoals Muscle die men in de supermakt kan aanschaffen.

Stap 2 is om met een zachte spons en warm water de vlek en het vuil zachtjes uit te poetsen middels een zachte spons of borstel. Daarna droogt men de stoffen fauteuil, eetkamerstoel, bureaustoel of bankstel met een schone handdoek of een schone theedoek.

Stap 3 is om de stoffen fauteuil, eetkamerstoel, bureaustoel of bankstel te laten drogen en impregneren met een vuilafstotend middel zoals die van HG en kost ongeveer €7,50 bij de gamma of praxis en bij diverse supermarkten zijn ze soms ook te vinden.

Wanneer men dit op de juiste manier doet moet het voldoende te zijn om de vlek of het vuil te verwijderen.